Til hovedinnhold arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right help logout date user lock twitter facebook linkedin google-plus instagram

Spørsmål og svar

Lurer du på noe? Her finner du svar på spørsmål om forbrukslån.

Vanlige spørsmål

Et forbrukslån er et lån uten sikkerhet du kan bruke til hva du vil. De fleste tar opp et lån for å finansiere uforutsette utgifter, oppussingsprosjekter, reiser eller refinansiere dyre smålån og kredittkortgjeld. Du trenger ikke å oppgi hva du skal bruke pengene på når du søker om lån hos Optin Bank. Det at lånet er uten sikkerhet betyr at vi ikke krever pant i bolig, bil eller andre eiendeler.

Oppfyller du følgende krav kan du få tilbud om forbrukerlån.

  • Fylt 23 år
  • Norsk statsborger
  • Folkeregistrert adresse
  • Ingen betalingsanmerkninger
  • Fast inntekt

Et forbrukslån kan du bruke til hva du vil, når du vil! Det er en god løsning ved diverse hjemme prosjekter, reiser og forbruk. Men det er et svært godt alternativ til å refinansiere smålån og kredittkort. Forbrukslån har som oftest lavere rente og bedre betingelser enn kredittkort. Slik vil du få mye bedre oversikt over økonomien med kun en nedbetalingsplan, samt redusere utgiftene med et fast månedsbeløp.

Alt du trenger å gjøre er å fylle ut vårt søknadskjema på nett og du vil umiddelbart få svar på søknaden. Lånetilbudet du mottar er utforpliktende, det er først når du signerer avtaledokumentene med BankID at du godkjenner lånet. Hvis alle dokumenter og oppgitte opplysninger er korrekte, kan du forvente en snarlig utbetaling.

Ja, det er helt uforpliktende å motta et tilbud om forbrukslån.

Du kan søke mellom 10 000 til 500 000 kroner (maks 75 000 kroner for smålån). Hvor mye du får i lån vil avhenge av din individuelle situasjon, blant annet forholdet mellom inntekt og nåværende gjeldssituasjon. Legger du til medlåntaker vil dette kunne påvirke din søknad og lånebeløp.

Du kan velge opptil 15 års nedbetalingstid hvis du skal bruke hele eller deler av lånet til å nedbetale eksisterende gjeld. Nedbetalingstiden vil kunne være inntil den lengste gjenværende lånetiden på de lånene som skal refinansieres.
For nye lån kan du velge opp til 5 års nedbetalingstid på lånet.

I tillegg til å påse at riktig informasjon og dokumentasjon er opplyst, kan man øke sannsynligheten for tilbud ved å ha medlåntaker i søknaden.

Du vil umiddelbart få tilbakemelding på søknaden, og link til signering ved innvilget søknad hvis all informasjon er korrekt.

Renten avhenger av din økonomi og vil fremkomme i lånetilbudet.

Er lånesøknaden innvilget vil du automatisk motta e-post og SMS fra oss med link til signering av lånedokumenter. Først må du identifisere deg med din BankID, oppgi konto for utbetaling, og deretter signere dokumentet med BankID. Utbetaling vil skje innen kort tid.

Som oftest ber vi om dokumentasjon som eksempelvis lønnslipp og skattemelding. I saksbehandlingen kan vi etterspørre andre dokumenter slik som utbetalingsfullmakt, næringsoppgave og resultatregnskap for næringsdrivende ol.

Etter signert låneavtale vil utbetaling vil skje innen kort tid, som oftest innen en til to virkedager.

Ja, det kan du. Ta kontakt med oss på kundesenteret så hjelper vi deg.

Det kan være ulike årsaker til at du har fått avslag på lånesøknaden din. Vanlige årsaker er betjeningsevne, for høy gjeldsgrad, betalingsanmerkninger, lav kredittscore, eller at oppgitte opplysninger ikke er korrekte.